Naar inhoud

Openingsuren & contact

Sociale economie (op afspraak)

adres
Torhoutsesteenweg 198400 Oostende
tel.
0471 38 97 13
e-mail
wouter@perspectiefwerkt.be

basisprincipes

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de bijdrage die ondernemingen kunnen leveren aan duurzame ontwikkeling. Duurzame ontwikkeling staat voor het vervullen van de behoeften van de huidige generaties zonder de behoeftevoorziening van de toekomstige generaties in gevaar te brengen.

Een bedrijf is geen eiland. Integendeel, bedrijven en organisaties zijn onlosmakelijk verbonden met de samenleving waarin ze gevestigd zijn. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de bijdrage die organisaties leveren aan het streven naar een duurzame samenleving.

Steeds meer organisaties willen naast hun economisch oogmerk maatschappelijke doelstellingen afbakenen en realiseren. Want organisaties die nadenken over hun impact op de samenleving staan sterker en zijn beter voorbereid op de uitdagingen die op ons afkomen: de vergrijzing, het klimaatvraagstuk,…

De aard van deze uitdagingen zorgt ervoor dat de urgentie rond het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen toeneemt, zowel vanuit het individuele bedrijf, de bedrijfssectoren als van de maatschappij als geheel.

Stad Gistel Gemeente Ichtegem Gemeente Bredene Stad Oudenburg Stad Oostende Gemeente Middelkerke Gemeente De Haan