Naar inhoud

Nieuws

'Perspectief' geeft rijles aan kansengroepen - klein project / grote impact

foto persmoment (het laatste nieuws)
We erkennen het belang van het project Drive@Work van het OCMW Ichtegem en werken hier graag aan mee. Cliënten van het OCMW hebben vaak niet de mogelijkheid en de middelen om een rijopleiding te volgen. Toch kan een rijbewijs hen een betere kans bieden op een job.

Het behalen van een rijbewijs is de hoofddoelstelling maar zorgt zeker voor bijkomende voordelen. Het vergroot de zelfredzaamheid van de doelgroep en krikken het zelfvertrouwen op. Het behalen van een rijbewijs zal ongetwijfeld een boost aan energie geven: geloof in hun eigen mogelijkheden

Naast de medewerking van Perspectief # Sociale Economie kan het OCMW Ichtegem rekenen op de rijschool VAB. Terwijl de rijschool de theoretische lessen op zich neemt, komt het OCMW voor de praktijklessen tussen.

Persmoment (18/03/2015)

OCMW Ichtegem -voorzitter Willy Hosten :
Het al dan niet hebben van een rijbewijs is belangrijk bij sollicitaties, de zelfredzaamheid en het sociaal leven. De OCMW voorzitter uit zijn uitdrukkelijke waardering voor het project Drive@Work en dankt de partners en uitdrukkelijk ook diegenen die het
gerealiseerd hebben: Xavier Vancompernolle, diensthoofd Wonen en werken en Tine Lepeire, diensthoofd Maatschappelijk Werk.

Perspectief Voorzitter Michel Vincke Perspectief :
"Het project Drive@Work is een kleine project met een grote impact werd door alle juryleden als hoogwaardig aangeschreven. Een rijbewijs voor de meesten iets blijvende en het is al te vaak de drempel die voor veel mensen moeilijk te halen is.

Als een werkzoekende een interessante vacature vindt , moet hij letten op twee zaken: ‘heb ik het geschikte profiel?’ en ‘kan ik er geraken?’. vele vacatures vragen de kandidaten in bezit te zijn van een rijbewijs. Hiermee vergroten   we de tewerkstellingskansen van de doelgroep. Het al dan niet bezitten van een rijbewijs kan doorslaggevend zijn bij een sollicitatie. Heel wat bedrijven zijn gevestigd ver uit het bereik van het openbaar vervoer of is deze moeilijker toegankelijk.

Naast het werk te kunnen bereiken vergroten een rijbewijs de zelfredzaamheid van de doelgroep, zelfvertrouwen, participatiemogelijkheden... Het behalen van een rijbewijs zal hen ongetwijfeld een boost aan energie geven: geloof in hun eigen mogelijkheden.

Met dit project maken we een beperkt maar een belangrijk verschil voor de deelnemers. Ik wens hen dan ook veel succes met het behalen van hun rijbewijs."

Datum van het bericht: woensdag 18 maart 2015
Alle nieuws
Stad Gistel Gemeente Ichtegem Gemeente Bredene Stad Oudenburg Stad Oostende Gemeente Middelkerke Gemeente De Haan