Naar inhoud

Nieuws

Lancering Perspectief - woordje voorzitter Michel Vincke

Fotomoment lancering
Wat heeft Gistel gemeen met Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Oudenburg en Ichtegem? Zijn deelname aan Perspectief, een platform voor samenwerking tussen gemeenten op álle vlakken. “Samen kunnen we meer”, vertelt Michel Vincke, voorzitter van Perspectief. “

"Eind 2013 lanceerde de Vlaamse regering een oproep ikv de subsidiëring van de regierol Sociale Economie. Van daaruit groeide in de loop van vorig jaar een samenwerking waarbij 7 gemeenten beslisten samen te werken en een interlokale vereniging op te richten.

De 7 gemeenten zijn Bredene, De Haan, Gistel, Ichtegem, Middelkerke, Oostende en Oudenburg. Gistel nam de taak op dit initiatief te trekken. Deze interlokale vereniging krijg de naam : Perspectief.

Gemeenten gedragen zich soms als eilanden, maar wij slaan bruggen: een kleine praktische stap, maar een grote denkstap vooruit. Bruggen tussen deze West-Vlaamse ‘eilanden’. Met als aannemer van dienst: Perspectief. en intergemeentelijke vereniging voor samenwerkingen op … álle domeinen.

Tijd om de verrekijkers aan de haak te hangen en om mensen met dezelfde functies in de ogen te kijken. Mensen die elkaar kennen, leren ook elkaars plannen kennen. Gemeentes kunnen samen hun schouders zetten onder projecten. En dat kan op alle domeinen: sport, welzijn, zorg, ...

Als eerste project van deze interlokale vereniging is Perspectief #Sociale Economie gestart. Deze wordt vorm gegeven door de in december aangeworven stafmedewerker Wouter Vanhecke. 

Ik wil de beleidsmakers van de deelnemende gemeenten danken voor het genomen engagement en voor de constructieve medewerking. Ik ben er evenzeer van overtuigd dat meer intergemeentelijk samenwerken een meerwaarde kan hebben en perspectief kan bieden voor de regionale werking!"

 

 

 

 

Datum van het bericht: dinsdag 24 maart 2015
Alle nieuws
Stad Gistel Gemeente Ichtegem Gemeente Bredene Stad Oudenburg Stad Oostende Gemeente Middelkerke Gemeente De Haan