Naar inhoud

Nieuws

Award voor preventie- en welzijnsbeleid van Dienstenbedrijf BOD

BOD valt in de prijzen
Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo op 12 november jl. de ADMB Awards uit. ADMB en Provikmo reiken elk jaar een award uit aan studenten en professionals Bij de professionals in de catego

Met de jaarlijkse ADMB Awards gaan  Groep ADMB en Provikmo op zoek naar professionals die met hun HR- of preventiebeleid een duidelijke meerwaarde bieden voor hun bedrijf of organisatie.  In de categorie preventie en welzijn ging de award bij de professionals naar Philippe Peeters van Dienstenbedrijf BOD uit Bredene. De jury, onder leiding van Luc Van Hamme, hoofd Perifere Inspectiediensten bij FOD WASO, prees het project ‘Een geïntegreerd veiligheidsbeleid binnen een dienstencheque-onderneming’ als toonaangevend en origineel. “Via een vernieuwende aanpak slaagt Dienstenbedrijf BOD   er onder meer in het absenteïsme en de arbeidsongevallen merkelijk terug te dringen”, zo concludeert het juryrapport. Lieve Vantieghem (Daikin Europe nv- Oostende) kreeg een eervolle vermelding voor haar project rond ergonomische werkbelasting bij werkposten.

Gezinsvriendelijk

Cvba-so Dienstenbedrijf BOD geldt al enige tijd als voorbeeld van een bedrijf met ruime aandacht voor het welzijn en de veiligheid van de werknemers .  In de geïntegreerde aanpak staan onthaal, opleiding, opvolging, risicoanalyse, duidelijke communicatie en een multidisciplinaire aanpak centraal.   Dienstenbedrijf BOD is bovendien een zeer sociale en gezinsvriendelijke onderneming”, aldus voorzitter Ignace Dereeper.    Uurroosters en het aantal werkuren worden vastgelegd in overleg met de werknemers.  Hierbij wordt er maximaal rekening gehouden met de gezinstoestand van de werknemers en worden de uren aangepast in functie van de schooluren van de kinderen maar ook van hoederecht- en co-ouderschapsregelingen bij gescheiden ouders.  Daarenboven wordt ook telkens gezocht naar werkplaatsen die dicht bij de woonplaats zijn gelegen.  Dit alles leidt tot een grote tevredenheid bij de werknemers.  Deze tevredenheid, gecombineerd met een doorgedreven preventiebeleid, zorgt ervoor dat Dienstenbedrijf BOD een uitstekende reputatie geniet en nu met zijn preventieadviseur ook in de prijzen valt.

Datum van het bericht: woensdag 25 november 2015
Alle nieuws
Stad Gistel Gemeente Ichtegem Gemeente Bredene Stad Oudenburg Stad Oostende Gemeente Middelkerke Gemeente De Haan