Naar inhoud

Nieuws

Perspectief, VDAB en een dienstenchequebedrijf organiseren een mobiele opleiding

foto groep poetsopleiding
Het unieke is dat opleiding gegeven wordt in 2simulatiewoningen langs de Wandelweg in Bredene. Deze woningen zijn speciaal voor deze opleiding ingericht: de ene woning heeft een moderne inrichting, de andere heeft een retro interieur. De cursisten leren dus in echte woningen. Opleiding duur 3 weken.

BOD?

Dienstenbedrijf Bredene – Oudenburg – De Haan (BOD) is een dienstenchequebedrijf dat in januari 2005 werd opgericht door de PWA-, OCMW- en gemeentebesturen van Bredene, Oudenburg en De Haan.. Dienstenbedrijf BOD is in 10 jaar gegroeid van 10 naar inmiddels 280 werknemers.  Met 280 werknemers is dit bedrijf inmiddels één van de grootste werkgevers uit de regio.

Er is echter nog steeds een stijgende vraag naar huishoudhulp en strijkdiensten.  Om BOD toe te laten aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen en voldoende nieuw geschikt personeel te kunnen aanwerven,  heeft de VDAB nu deze unieke opleiding uitgewerkt. 

De opleiding is ook uniek omdat het een samenwerking betreft tussen de VDAB, Dienstenbedrijf BOD, het intercommunaal samenwerkingsverband Perspectief dat actief is rond sociale economie en het OCMW Bredene dat de woningen ter beschikking stelt. "We hebben momenteel 6 vacatures open staan. Elke cursist die dit opleidingstraject succesvol afrondt, kan bij ons stage lopen. Als ook die stage goed verloopt, krijgen ze onmiddellijk een vast contract", aldus Ignace Dereeper, burgemeester van Oudenburg en voorzitter van Dienstenbedrijf BOD.

Datum van het bericht: maandag 09 mei 2016
Alle nieuws
Stad Gistel Gemeente Ichtegem Gemeente Bredene Stad Oudenburg Stad Oostende Gemeente Middelkerke Gemeente De Haan